Ο νέος πρόεδρος του IACS

Ο νέος πρόεδρος του IACS

222
Ο νέος πρόεδρος του IACS

Ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της 71ης Γενικής Συνέλευσης η εκλογή του νέου προέδρου της διεθνούς ένωσης εκπροσώπησης των “ισχυρών” νηογνωμόνων (IACS). Νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Christopher J. Wiernicki, ο οποίος συγχρόνως είναι και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ABS.

Ειδικότερα, η θητεία του θα είναι για 1 έτος, όπως ακριβώς και του προκατόχου του, Philippe Donche-Gay, του αντιπροέδρου του Buraeu Veritas. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης, ανανεώθηκε το στρατηγικό πλάνο της ένωσης για το ερχόμενο έτος, ενώ παραλλήλως ο νέος πρόεδρος ανέφερε πως ο ρόλος του IACS τώρα είναι πιο σημαντικός από ποτέ, καθώς οι καινούργιες πολύπλοκες τεχνικές απαιτήσεις και οι νέες τεχνολογίες απαιτούν την συνδρομή εξειδικευμένων επαγγελματιών, όπως τα στελέχη που απαρτίζουν τους νηογνώμονες-μέλη του IACS.

Σύμφωνα  με τις δηλώσεις του προέδρου, ο IACS θα πραγματοποιήσει στο Λονδίνο μια συνέντευξη τύπου, προς του τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.