Eπιθεωρήσεις σε κλειστούς χώρους πλοίων: η νέα εκστρατεία 4 Port State Controls

Eπιθεωρήσεις σε κλειστούς χώρους πλοίων: η νέα εκστρατεία 4 Port State Controls

718
Eπιθεωρήσεις σε κλειστούς χώρους πλοίων: η νέα εκστρατεία 4 Port State Controls

Σύμφωνα με το Skuld P&I club, οι επιθεωρητές Port State Control της Ευρώπης και της Ασίας (Paris και ΤοKyo MoU) ανακοίνωσαν μια νέα εκστρατεία εντατικών επιθεωρήσεων (CIC) με κεντρικό αντικείμενο την εξοικείωση των πληρωμάτων με την είσοδο και την διάσωση σε κλειστούς χώρους.

Ειδικότερα, οι επιθεωρήσεις θα λάβουν χώρα σε λιμένες δικαιοδοσίας του Paris και Tokyo MoU από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται και οι λιμένες δικαιοδοσίας των επιθεωρητών του Βlack Sea και Indian MoU να διενεργήσουν αντίστοιχες επιθεωρήσεις στο διάστημα αυτό.

Ο βασικός στόχος της παραπάνω εκστρατείας είναι να αναδειχθούν οι ολέθριοι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν από την είσοδο σε κλειστούς χώρους πλοίων χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, και συγχρόνως να παροτρύνουν τους πλοιοκτήτες να υιοθετήσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή θυμάτων. Οι επιθεωρήσεις θα αφορούν την εξοικείωση αλλά και την εκπαίδευση των ναυτικών ως προς την είσοδο και την εργασία- επισκευή σε κλειστούς χώρους πλοίων με μειωμένο οξυγόνο.

Οι διοικήσεις των δύο Αρχών προειδοποιούν ότι όπως και με κάθε άλλη επιθεώρηση PSC, ελλείψεις ή παραβάσεις τιμωρούνται ανάλογα με τη βαρύτητα που κρίνουν οι επιθεωρητές, και ενδέχεται να επιφέρουν επιβολή προστίμων μέχρι ακόμα και την παρακράτηση του πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.