Βλαδιβοστόκ: Η νέα Σιγκαπούρη του Βορρά(;)

Βλαδιβοστόκ: Η νέα Σιγκαπούρη του Βορρά(;)

184
Βλαδιβοστόκ: Η νέα Σιγκαπούρη του Βορρά(;)

Πεντακόσιοι δημοσιογράφοi – 200 εκ των οποίων προέρχονται από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων – έχουν προσκληθεί από τη Ρωσική κυβέρνηση στα ανοικτά των ακτών του Βλαδιβοστόκ, τον επόμενο μήνα, για την κάλυψη του πρώτου ρωσικού Eastern Economic Forum. Η Μόσχα επιχειρεί να μετατρέψει τη συγκεκριμένη περιοχή σε επιχειρηματικό (και φορολογικό) παράδεισο για διεθνείς εταιρείες και κέντρο συνδυασμένων μεταφορών για την ευρύτερη περιφέρεια.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες στις ανατολικές επαρχίες της Ρωσίας και της Σιβηρίας αλλά και η ανάπτυξη του «ελεύθερου λιμένα του Βλαδιβοστόκ» θα αποτελέσουν τα κύρια θέματα συζήτησης μεταξύ αντιπρόσωπων και επαγγελματιών από πολυεθνικές επιχειρήσεις ενώ κυβενρητικοί αξιωματούχοι θα αναπτύξουν του μεγαλόπνοου και φιλόδοξου προγράμματος της κυβέρνησης Πούτιν που σκοπεύουν να ανταγωνιστούν τη Σιγκαπούρη και το Χόνγκ Κόνγκ. Το φόρουμ θα λάβει χώρο στη νησί Russky, το οποίο συνδέεται με την ηπειρωτική Ρωσία μέσω μιας γέφυρας 1.104 μέτρα μήκος και 324 μέτρα ύψος ,το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στον κόσμο του είδους το , όταν χτίστηκε το 2012 .

Περισσότερες από 400 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στο φόρουμ , συμπεριλαμβανομένων της Gazprom και άλλων γιγάντων της ρωσικής οικονομίας. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της ρωσικής κυβέρνησης τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτν.

ΦΩΤΟ: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.