Ο Οίκος Ναύτου άμεση προτεραιότητα του κ. Δρίτσα

Ο Οίκος Ναύτου άμεση προτεραιότητα του κ. Δρίτσα

149
Ο Οίκος Ναύτου άμεση προτεραιότητα του κ. Δρίτσα

Σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου στον Οίκο Ναύτου υπό το συντονισμό του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα, εξετάστηκε το ζήτημα της αναβάθμισης της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τον Οίκο Ναύτου και της πλήρους αξιοποίησης προς αυτή την κατεύθυνση, του κτιρίου του Οίκου Ναύτου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΥΝΤ Γιάννης Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ Ανδρέας Κομματάς, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκόμενων φορέων. Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, οι οποίοι απέστειλαν επιστολές με τις σχετικές με το θέμα απόψεις τους.

Μετά από εκτενή συζήτηση, στην οποία εξετάστηκαν όλες οι απόψεις επί του θέματος, αποφασίστηκε ο προσδιορισμός των απαραίτητων ενεργειών και η συνεργασία του Ν.Α.Τ., του Οίκου Ναύτου και της 2ης ΠΕΔΥ, για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας που θα οδηγήσει στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ασφαλισμένων του Ν.Α.Τ. και των αναγκών των υπηρεσιών υγείας και των διοικητικών υπηρεσιών του ΠΕΔΥ. Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου, εξέφρασαν την επιθυμία όλες οι αναγκαίες ενέργειες να υλοποιηθούν επ’ ωφελεία όλων των ασφαλισμένων, αλλά και με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου και των ιδιαίτερων αναγκών που διαχρονικά εξυπηρετεί, σε σχέση με τους ασφαλισμένους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς.

Φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.