Υεμένη: Απαγόρευση κατάπλου στον λιμένα του Hodeidah

Υεμένη: Απαγόρευση κατάπλου στον λιμένα του Hodeidah

119
Υεμένη: Απαγόρευση κατάπλου στον λιμένα του Hodeidah

Σύμφωνα με τις αξιόπιστες πηγές του Britannia P&I club, η “νόμιμη” κυβέρνηση της Υεμένης εξέδωσε υποχρεωτική οδηγία σε όλα τα πλοία που έχουν ως λιμένα προορισμού την Hodeidah να αλλάξουν κατεύθυνση και να πλεύσουν προς τον λιμένα του Άντεν.

Συγκεκριμένα, η παραπάνω οδηγία έχει έρθει σε ισχύ από τις 2 Αυγούστου 2015 και απαγορεύει τον κατάπλου οποιουδήποτε πλοίου στον συγκεκριμένο λιμένα λόγω της κατάληψης του λιμένα από τους αντάρτες Houthi. ¨Όλα τα φορτία, συμπεριλαμβανομένου και ανθρωπιστικού υλικού και εοφδίων, που προορίζονταν για την Hodeidah θα μεταφερθούν τελικά στο Άντεν για την διανομή τους στην υπόλοιπη χώρα.

Το Britannia club συμβουλεύει τα μέλη του να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς πράκτορες για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων καθώς υπενθυμίζεται πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ανεξέλεγκτης εμφύλιας σύγκρουσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.