Εξασθενεί ο ‘θανατηφόρος’ τυφώνας της Άπω Ανατολής

Εξασθενεί ο ‘θανατηφόρος’ τυφώνας της Άπω Ανατολής

46
Εξασθενεί ο ‘θανατηφόρος’ τυφώνας της Άπω Ανατολής

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε αγνοούνται μετά την ‘επίσκεψη’ του τυφώνα Soudelor στην ανατολική Κίνα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου .
Ο τυφώνας προσέγγισε την κινεζική ξηρά αρχικά από τη νότια – ανατολική επαρχία Fujianτο Σάββατο το πρωί και μετακινήθηκε προς τις γειτονικές επαρχίες Zhejiang , Jiangxi και Anhui κατά την Κυριακή πριν υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα. Η καταιγίδα προκάλεσε ωστόσο κατολισθήσεις και πλημμύρες , σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο εσωτερικών.

Συνολικά μέχρι τη Δευτέρα , 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται στην επαρχία Zhejiang , τρεις ήταν οι νεκροί και ένας αγνοούμενους στην επαρχία Fujian , ενώ τέσσερις νεκροί αναφέρθησαν και στην επαρχία Anhui .

Τα θύματα, σύμφωνα, με το υπουργείο είχαν παρασυρθεί από ξαφνικές πλημμύρες ή θάφτηκαν ζωντανοί στις οικίες τους όταν κατέρρευσαν από τις έντονες βροχές και τους ανέμους,.
Ο τυφώνας Soudelor είναι ο ισχυρότερος που χτυπά τη Βορειοανατολική Ασία αυτό το έτος με θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές σε όλα τα κράτη που επηρεάστηκαν από το πέρασμά του.

ΦΩΤΟ: EPA/YU RIQIAN CHINA OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.