70 εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για το Λιμάνι της Λεμεσού, ισχυρές βλέψεις και της...

70 εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για το Λιμάνι της Λεμεσού, ισχυρές βλέψεις και της Cosco

159
70 εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για το Λιμάνι της Λεμεσού, ισχυρές βλέψεις και της Cosco

Σύμφωνα με την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Υπουργείο Μεταφορών της Κύπρου έχει ήδη ολοκληρώσει μια προκαταρκτική λίστα που περιλάμβανε αρχικά περισσότερες από 70 εταιρείες και κοινοπραξίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ιουνίου για την εμπορική ανάπτυξη των κύριων λιμένων της Κύπρου. Η παραχώρηση των εμπορικών δραστηριοτήτων σημαντικών κυπριακών λιμένων καθορίζονται από το κυπριακό ‘μνημόνιο’ με τους διεθνείς δανειστές της.

Εκπρόσωπος των κυπριακών αρχών δήλωσε μάλιστα ότι 12 εταιρείες έχουν προεπιλεγεί για τους τερματικούς σταθμούς των εμπορευματοκιβωτίων, 13 εταιρείες για το γενικό κλάδο φορτίων και 10 εταιρείες για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του λιμένα.
H Κινεζική COSCO είναι μεταξύ των εταιρειών που θα κληθούν να υποβάλουν τις λεπτομέρειες των σχεδίων τους για την ανάληψη εμπορικών τμημάτων του λιμανιού της Λεμεσού. Η είδηση μεταδόθηκε από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Dpa και από το κινεζικό Χinhua, την Κυριακή 9 Αυγούστου.
Τα λεπτομερή σχέδια των υποψηφίων, πριν από την τελική προσφορά, θα υποβληθούν μέχρι το Νοέμβριο

Οι κυπριακές αρχές πιστεύουν ότι η επέκταση της διώρυγας του Σουέζ θα οδηγήσει σε αυξημένη δραστηριότητα στο λιμάνι της Λεμεσού που βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο στην ανατολική Μεσόγειο ενώ ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης δήλωσε ότι αναμένει πως η στρατηγική θέση της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο θα βοηθήσει στην προσέλκυση επιχειρήσεων μεταφόρτωσης.

Πηγές του Υπουργείου Μεταφορών ανέφεραν ότι η διαδικασία για τις συμβάσεις παραχώρησης στο λιμάνι της Λεμεσού αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτιο του επόμενου έτους.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.