Το UK P&I Club προειδοποιεί για πιθανή έκρηξη ηφαιστείου

Το UK P&I Club προειδοποιεί για πιθανή έκρηξη ηφαιστείου

134
Το UK P&I Club προειδοποιεί για πιθανή έκρηξη ηφαιστείου

Σύμφωνα με το UK P&I Club, αυξημένη σεισμική δραστηριότητα έχει παρατηρηθεί στις θάλασσες της νοτιοδυτικής Καραϊβικής και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια της νήσου Γρενάδας των Δυτικών Ινδιών.
Ειδικότερα, το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Kick Em Jenny που βρίσκεται μέσα σε μια σημαντική θαλάσσια οδό και αρτηρία, είναι σε κατάσταση “πορτοκαλί συναγερμού” (πρόθυρα για έκρηξη) και για αυτό το λόγο έχει οριοθετηθεί μια ζώνη 5 χιλιομέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας περιμετρικά της περιοχής του ηφαιστείου
Όσοι ναυσιπλοούν στην παραπάνω περιοχή θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους ότι η έκρηξη μπορεί να εκσφενδονίσει βράχους, τα αέρια που θα απελευθερωθούν από το ηφαίστειο μπορούν να μειώσουν την πυκνότητα του νερού στην περιοχή, με άμεσο αποτέλεσμα τα πλοία να χάσουν την πλευστότητα τους και να βυθιστούν.
Ο κίνδυνος για τσουνάμι είναι μικρός αλλά υπαρκτός.
Το UK P&I club επισείει την προσοχή σε όσους πλέουν στην περιοχή των Δυτικών Ινδιών και ιδιαίτερα στα χωρικά ύδατα της Γρενάδας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.