H επιχειρηματικότητα είναι η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

H επιχειρηματικότητα είναι η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

63
H επιχειρηματικότητα είναι η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Οι επιχειρηματίες πρωτοστατούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, με το 47% να προβλέπουν ότι θα αυξήσουν το συνολικό εργατικό δυναμικό τους παγκοσμίως κατά το 2015. Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα της ΕΥ, Global job creation and youth entrepreneurship 2015. Η μελέτη, η οποία έχει αντικείμενο τον αντίκτυπο της επιχειρηματικότητας στην παγκόσμια αγορά εργασίας, εξέτασε τα σχέδια προσλήψεων 2.345 επιχειρηματιών. Η έρευνα διερεύνησε επίσης τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες 2.807 νέων και διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς (65%) θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες σε κάποια φάση της σταδιοδρομίας τους.
Ενώ το 47% των επιχειρηματιών παγκοσμίως, προβλέπουν ότι θα αυξήσουν το συνολικό τους εργατικό δυναμικό στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 77% μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στο διεθνές πρόγραμμα της ΕΥ, World Entrepreneur Of The Year (Παγκόσμιος Επιχειρηματίας της Χρονιάς). Τα στοιχεία αυτά διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με τα σχέδια προσλήψεων των ανώτερων στελεχών των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς μόνο το 29% εξ αυτών προβλέπουν ότι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας κατά το επόμενο έτος, όπως προκύπτει από την πρόσφατη έρευνα της ΕΥ, Capital Confidence Barometer.
Σχολιάζοντας την έρευνα ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδας, παρατηρεί:
«Η έρευνα της ΕΥ επιβεβαιώνει μια βασική αλήθεια. Ότι η επιχειρηματικότητα είναι η βασική κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δυστυχώς, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η υποστήριξη των επιχειρηματιών τροφοδοτεί την ανάπτυξη, η ευκαιρία συχνά χάνεται. Η έρευνα διαπιστώνει επίσης, ότι στη σημερινή συγκυρία διεθνώς, οι επιχειρηματίες είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους και σχεδιάζουν επεκτατικές κινήσεις και νέες προσλήψεις. Στη χώρα μας, όπου η ανεργία ιδιαίτερα των νέων παραμένει σε δραματικά επίπεδα, πρέπει να εμπεδώσουμε όλοι αυτή την απλή αλήθεια και να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας ανάλογα. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους και η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης αποτελεί σήμερα άμεση προτεραιότητα. Στη συνέχεια, πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και θα απομακρύνει όλα τα αντικίνητρα. Η πολιτεία θα πρέπει να συνεργασθεί στενά με την επιχειρηματική κοινότητα για να δημιουργηθεί το κατάλληλο οικοσύστημα που θα συμβάλει στον κοινό σκοπό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να στηρίξουν αυτή την πολιτική.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.