Η Costα Cruises ναυπηγεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του πλανήτη

Η Costα Cruises ναυπηγεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του πλανήτη

259
Η Costα Cruises ναυπηγεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του πλανήτη

Αυξάνει το στόλο της η εταιρεία κρουαζιέρας Costα Cruises με τη ναυπήγηση δύο νέων πλοίων, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για μια νέα εποχή στον τομέα της κρουαζιέρας
Τα κρουαζιερόπλοια φιλοδοξούν να είναι τα πρώτα παγκοσμίως που θα λειτουργούν με φυσικό αέριο, ενώ η συνολική χωρητικότητα των επιβατών θα φθάνει τους 6.600.
Τα πλοία θα παραδοθούν το 2019 από το ναυπηγείο Meyer της Φινλανδίας και το 2020 από το Γερμανικό ναυπηγείο Papenburg αντιστοίχως, με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 180,000 κ.ο.χ. και περισσότερες από 2.600 καμπίνες επιβατών το κάθε ένα.
Η εταιρεία, τιμώντας τις Ιταλικές της ρίζες, ανακοίνωσε την πρόσληψη 750 Ιταλών υπηκόων οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη 27.000 εργαζόμενους στα πλοία του στόλου.
Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός πως η Costa Cruises καθώς και η Aida Cruises, που κατέχουν το 50% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι θυγατρικές του ομίλου Carnival Corporation και παρά τους αμφίβολους καιρούς που διανύουμε, ο όμιλος έδωσε εντολή για ναυπήγηση 9 πλοίων στην Φινλανδία που θα παραδοθούν την περίοδο 2019-2022.
Μέχρι σήμερα το ρεκόρ επιβατών το κατέχει η Royal Caribbean, με το Allure of the Seas και το Oasis of the Seas να διαθέτουν συνολική χωρητικότητα 6,296 επιβατών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.