Διοργάνωση πρώτου Διεθνούς Σχολείου Νομικής Επιστήμης με θέμα «Ναυτικό Δίκαιο και Διαμεσολάβηση»

Διοργάνωση πρώτου Διεθνούς Σχολείου Νομικής Επιστήμης με θέμα «Ναυτικό Δίκαιο και Διαμεσολάβηση»

1108
Διοργάνωση πρώτου Διεθνούς Σχολείου Νομικής Επιστήμης με θέμα «Ναυτικό Δίκαιο και Διαμεσολάβηση»

Από τις 19 έως τις 26 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Νομικής Επιστήμης του Σωματείου “Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδας” (The European Law Students’ Association – ELSA Greece) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου London (Λεωφ. Ποσειδώνος 38, Γλυφάδα, Αθήνα, 16674) με θέμα “Ναυτικό Δίκαιο & Διαμεσολάβηση”.

Στο πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο Νομικής Επιστήμης συμμετείχαν σύνεδροι από το Αζερμπαϊτζάν, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, την Τουρκία, την Τσεχία και τη Φιλανδία.

Ως ομιλητές συμμετείχαν οι παρακάτω: καθ. Εμ. Ρούκουνας, δρ. Λία Αθανασίου, δρ. Β.  Αθανασοπούλου, δρ. Γ. Βαγγέλας, δρ. Μ.  Γαβουνέλη,  κ. Α. Καραμπέτσου, δρ. Α. Κορρές, καθηγητής Λ. Κοτσίρης, κ. Μ. Κρέμερ, κ. Κ. Κωτσάκη, κ. Δ. Μπεζαντάκου, κ. Η. Μπίσιας, δρ. Ευ. Παπασταυρίδης, δρ. Μ. Προγουλάκη,  κ. Απ. Σιμιακός, κ. Β. Τσάκος, κ. Γ. Τσάκωνας, δρ. Δ. Τσικρικάς και άλλοι διακεκριμένοι νομικοί και προσωπικότητες της ναυτιλίας.

Οι σύνεδροι συμμετείχαν επιπλέον σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Hellenic Management Center και στη Lloyd’s Register, σε πολιτιστικές επισκέψεις στην Ακρόπολη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και στο Πλωτό Μουσείο του Πειραιά, ιστορικό πλοίο, Hellas Liberty καθώς και σε μονοήμερη ψυχαγωγική περιήγηση στην Αίγινα, τον Πόρο και την Ύδρα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ευγενικό Χορηγό του πρώτου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Νομικής Επιστήμης.

Συνεργάτες του πρώτου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Νομικής Επιστήμης αποτέλεσαν το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το Hellenic Management Centre, το Ινστιτούτο Ναυτιλιακών και Οικονομικών Μελετών, τα Ναυτικά Χρονικά, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Lloyd’s Register, η Maritime Economics και η Navigator Shipping Consultants.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του πρώτου Διεθνούς Θερινού Σχολείου Νομικής Επιστήμης διετέλεσαν οι παρακάτω: Ναταλία Αθανασούλη, Σοφία Καραγιάννη, Αδαμαντία Καραμάνου, Γεώργιος Κουρόγιωργας, Νεφέλη Μαράτου, Ματθαίος Π. Μήτσης, Χριστίνα Μπαλτσαβιά, Όλγα Μπεζαντάκου, Ελένη Πολυμέρου, Βούλα Τρικαλοπούλου και Αθηνά Ψαράκη.

Με την καθιέρωση της εν λόγω εκδήλωσης σε θεσμό, η ELSA Greece αποσκοπεί στην προσέλκυση κάθε χρόνο φοιτητών Νομικής από όλο τον κόσμο για να εξειδικευτούν στον κλάδο του Ναυτικού Δικαίου και των εξωδικαστικών θεσμών επίλυσης διαφορών. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό παράρτημα της ELSA αποκτά ολοένα και πιο ισχυρή παρουσία στο διεθνές δίκτυο αποδεικνύοντας ότι οι νέοι στη χώρα μας δεν επαναπαύονται αλλά αντίθετα αγωνίζονται παρά τις δυσχερείς συγκυρίες με όσα μέσα διαθέτουν.

 







 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.