Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ι. Σταθάκη και Θ. Δρίτσα με εκπροσώπους...

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ι. Σταθάκη και Θ. Δρίτσα με εκπροσώπους της ΕΕΕ

245
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ι. Σταθάκη και Θ. Δρίτσα με εκπροσώπους της ΕΕΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρο Βενιάμη και και τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Χανδρή, είχαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθηγητής Γιώργος Σταθάκης, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας και Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας καθηγητής Γιάννης Θεοτοκάς.

Όπως ενδεικτικά αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου: “Σε πνεύμα διαλόγου και με διάθεση συνεργασίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για τη ναυτιλία, καθώς και ζητήματα φορολογίας στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με τους δανειστές. Η διατήρηση και η ενίσχυση του υπό ελληνική σημαία στόλου και των ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα, συνιστούν προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και αποτελούν βασική προϋπόθεση για να παραμείνει η ελληνική ναυτιλία στις πρώτες θέσεις του κλάδου.”

Αισιόδοξη και ισορροπημένη η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, σε σωστό ύφος και τόνο. Ευελπιστούμε ότι οι δεσμεύσεις και οι προτεραιότητες του Υπουργείου αφενός δεν κρύβουν κάποιες εκπλήξεις και αφετέρου οι όποιες αναγκαίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας θα λάβουν υπόψιν τις διεθνείς προκλήσεις της επιχειρηματικής κοινότητας που προσφέρει, σε δύσκολες εποχές και σε διεθνώς δύσκολες συγκυρίες, θέσεις εργασίας στη ναυτεργατική κοινότητα και κινητήρια δύναμη στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster.

Οι θεσμικοί φορείς εκπροσώπησης της πλοιοκτησίας, δεν έχουν εκδώσει, προς το παρόν, κάποια ανακοίνωση.

Φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ /STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.