Μείωση του Τουρισμού της Τουρκίας: εκνευρισμός στην Άγκυρα για το έλλειμμα του...

Μείωση του Τουρισμού της Τουρκίας: εκνευρισμός στην Άγκυρα για το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

91
Μείωση του Τουρισμού της Τουρκίας: εκνευρισμός στην Άγκυρα για το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

Ο αριθμός των αλλοδαπών τουριστών και επισκεπτών στην Τουρκία μειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι προοπτικές για το υπόλοιπο του 2015 φαίνονται εξαιρετικά δυσοίωνες, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατικών αρχών και δημοσιεύματα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία..

Οι ανησυχητικές προεκτάσεις των αυξανόμενων επιθέσεων ανταρτών και τρομοκρατών στα νοτιοανατολικά σύνορα αλλά και η καθημερινή δημοσιογραφική κάλυψη των επιθέσεων σε διάφορες πόλεις στην Τουρκία φαίνεται να δημιουργεί μια εξαιρετικά δυσάρεστη εικόνα για τη χώρα και να μειώνει το ενδιαφέρον των υποψηφίων επισκεπτών των τουριστών.

Πιο συγκεκριμένα οι αφίξεις από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά  2,25% (δηλ. 14,89 εκατ. τουρίστες) Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε για τους Ρώσους τουρίστες, (- 25%).

Το τουριστικό συνάλλαγμα είναι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η μεγαλύτερη ώθηση για τη χρηματοδότηση του σημαντικού ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους ταξιδεύουν στην περιοχή επισημαίνοντας τους κινδύνους μετά τις διαμάχες στα ανατολικά της χώρας αλλά και της επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Φωτο: EPA/SEDAT SUNA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.