Εbola: ασφαλείς (και μη) χώρες για ταξίδια και πλόες

Εbola: ασφαλείς (και μη) χώρες για ταξίδια και πλόες

92
Εbola: ασφαλείς (και μη) χώρες για ταξίδια και πλόες

Σύμφωνα με το Skuld P and I Club, 3 αφρικανικές χώρες αναφέρουν ακόμα περιστατικά μετάδοσης του ιού του Έμπολα. Με βάση τη νέα επικυρωμένη λίστα των κρατών, πρέπει τα πληρώματα να γνωρίζουν τις απαραίτητες συνθήκες και να εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα ή τις απαγορεύσεις που κρίνονται απαραίτητες για πλόες προς συγκεκριμένα λιμάνια και περιοχές που μαστίζονται από το θανατηφόρο υιό.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και τις Αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας η Γουινέα (Guinea), η Σιέρα Λεόνε (Sierra Leone) και η Λιβερία (Liberia) αναφέρουν ακόμα νεκρούς, μολύνσεις ή μεταδόσεις από τον ιό.

Ο ιός έχει ήδη μολύνει 27741 άτομα ενώ οι νεκροί σήμερα ανέρχονται σε 11284. Είκοσι έξι (26) νέα κρούσματα κατεγράφησαν στη Δυτική Αφρική την προηγούμενη εβδομάδα . Χώρες που σήμερα δεν έχουν αναφέρει ή καταγράψει κανένα κρούσμα (και μάλλον θεωρούνται πλέον “ασφαλείς” σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι το Μάλι, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό. Οι συγκεκριμένες χώρες είχαν στο παρελθόν αναφέρει κρούσματα/ θύματα της ασθένειας ή πιθανές μολύνσεις από τον ιό.

Η επικυρωμένη αναλυτική λίστα των κρατών που μαστίζονται από τον ιό φιλοξενείται στις ακόλουθες ιστοσελίδες:

Hong Kong Centre for Health Protection

http://chp.gov.hk/files/pdf/evd_affected_area.pdf

US Centers for Disease Control and Prevention

http://wwwnc.cdc.gov/travel/diseases/ebola

WHO World Health Organization

http://apps.who.int/ebola/ebola-situation-reports

International SOS

https://pandemic.internationalsos.com/ebola

ΦΩΤΟ: EPA, AHMED JALLANZO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.