Cristobal: Αλλαγές στην πετρέλευση

Cristobal: Αλλαγές στην πετρέλευση

132
Cristobal: Αλλαγές στην πετρέλευση

Σύμφωνα με το Gard P&I Club, η αρχή του καναλιού του Παναμά, μετά από την αυξανόμενη ζήτηση για πετρελεύσεις, επέτρεψε τη δυνατότητά της και στο  εξωτερικό αγκυροβόλιο (Atlantic Outer Anchorage), ενώ μέχρι πρότινος επιτρεπόταν μόνο στο εσωτερικό (Atlantic Inner Anchorage).

Για την πραγματοποίηση της πετρέλευσης στο εξωτερικό αγκυροβόλιο, θα πρέπει να τηρηθούν οι παρακάτω όροι:

Το πλοίο που επιθυμεί την πετρέλευση θα πρέπει να αποστείλει γραπτή αίτηση στο ACP, στην οποία θα αναφέρει πως δέχεται τους κανονισμούς που επιβάλει η ACP.

Η ευθύνη για την πετρέλευση αφορά αποκλειστικά το πλοίο και την φορτηγίδα πετρελεύσεως, ενώ οι τοπικές αρ΄χες έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να εκτιμήσουν εάν οι καιρικές συνθήκες καθώς και η κυκλοφορία επιτρέπουν την παραπάνω διαδικασία. Σε περίπτωση που οι αρχές κρίνουν την ακαταλληλότητα των συνθηκών, η πετρέλευση θα πρέπει να ανασταλεί.

Κάθε περιστατικό που λαμβάνει χώρα κατά την πετρέλευση θα πρέπει να αναφέρεται άμεσα στο Cristobal Signal Station στο δίαυλο 12 του VHF.

Φωτο: EPA, OSWALDO RAMIREZ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.