Ανησυχία για τις εσωτερικές πτήσεις στην Κίνα μετά από εμπρηστική επίθεση

Ανησυχία για τις εσωτερικές πτήσεις στην Κίνα μετά από εμπρηστική επίθεση

35
Ανησυχία για τις εσωτερικές πτήσεις στην Κίνα μετά από εμπρηστική επίθεση

H κεντρική διεύθυνση της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) διέταξε όλα τα τοπικά φυλάκια της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας που ελέγχουν  τοπικά αεροδρόμια να διενεργούν πλέον εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας σε ελικοφόρα και μικρά αεροσκάφη που εκτελούν περιφερειακές πτήσεις. Η ίδια εντολή δόθηκε και σε όλα τα νέα αεροδρόμια της χώρας μετά από μια δυσάρεστη επίθεση ενός επιβάτη κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής πτήσης την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας πραγματοποίησε επείγουσα τηλεδιάσκεψη αργά την Κυριακή για να ενισχύσει τους ελέγχους ασφαλείας σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις εσωτερικές πτήσεις με αφορμή την  εμπρηστική επίθεση κατά τη διάρκεια της πτήσης ZH9648, από την πόλη Taizhou της ανατολικής Κίνας προς την πόλη Guangzhou.

Ο επιβάτης λίγα λεπτά πριν την προσγείωση προσπάθησε να βάλει φωτιά στο κάθισμα του με έναν αναπτήρα και ένα μικρό μπιτόνι πετρέλαιο που παρανόμως έφερε μαζί του ως χειραποσκευή.

Ο τεράστιος αριθμός πτήσεων στο εσωτερικό της Κίνας και η γιγάντωση των νέων περιφερειακών αεροδρομίων στο σύνολο της χώρας προκαλούν πονοκέφαλο στο Πεκίνο ενώ διεθνείς οργανισμοί και αερομεταφορείς επισημαίνουν τους κινδύνους και τις ανησυχίες τους ως προς τα επίπεδα ασφαλείας που παρέχονται πριν και κατά τη διάρκεια των εσωτερικών πτήσεων.

Φωτο: EPA, MARK YU

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.