Δραματική συρρίκνωση των εμπορικών σχέσεων Γερμανίας- Ρωσίας

Δραματική συρρίκνωση των εμπορικών σχέσεων Γερμανίας- Ρωσίας

77
Δραματική συρρίκνωση των εμπορικών σχέσεων Γερμανίας- Ρωσίας

O όγκος των εξαγωγών της Γερμανίας προς τη Ρωσία μειώθηκε κατά 34% την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο 2015, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου ειδικής επιτροπής του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών .
«Οι επιχειρηματικές επαφές που έχει εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες καταστρέφονται» αφού οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία αποτελούν τη σημαντικότερη παράμετρο ως προς την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Eckhard Cordes. Εκπρόσωποι της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας πιέζουν μάλιστα ως προς τη δρομολόγηση μιας διπλωματικής συνάντηση υψηλού επιπέδου, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις του Μινσκ και τη βελτίωση της κατάστασης στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την επιτροπή, ετήσιες εξαγωγές της Γερμανίας προς τη Ρωσία προβλέπεται να μειωθούν κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 2014, η Γερμανία ο όγκος εξαγωγών προς τη Ρωσία ξεπέρασε τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος θα συρρικνωθεί στα 20 δις. Οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν σε όλα τα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ: ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ουκρανία η πτώση των γερμανικών εισαγωγών εκτιμάται 29% μείωση, στη Λευκορωσία 31% πτώση και στο Καζακστάν μείωση κατά 26%.
Ο κ. Cordes πρόσθεσε ότι η κατάσταση είναι δραματική οπότε, “είναι αναγκαίο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του αδιεξόδου το συντομότερο δυνατόν.”

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.