Κίνα: Νέοι κανονισμοί σε ισχύ για τον λιμένα Xiamen

Κίνα: Νέοι κανονισμοί σε ισχύ για τον λιμένα Xiamen

119
Κίνα: Νέοι κανονισμοί σε ισχύ για τον λιμένα Xiamen

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του London P&I club, ανακοινώθηκαν νέοι κανονισμοί για τον λιμένα Xiamen που βρίσκεται στην περιφέρεια Fujian, από την ναυτιλιακή επιτροπή ασφαλείας της Κίνας (MSA), με ημερομηνία ισχύος από την 1η Ιουλίου 2015.

Ειδικότερα, οι κανονισμοί αφορούν την κυκλοφορία προς και από τον λιμένα (routing) και συνοψίζονται σε 2 βασικά στοιχεία:

Πλοία άνω των 50.000 dwt ή με βύθισμα μεγαλύτερο των 12.5μ θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την deep water route για την είσοδο αλλά και την αναχώρηση από τον λιμένα του Xiamen.

Οι αρχές ζητούν πλέον συγκεκριμένες πληροφορίες που πρέπει να αναφερθούν, όπως τους περιορισμούς του πλοίου, τους προηγούμενοι λιμένες κλπ, στο VTS του Xiamen ή σε άλλα καθορισμένα σημεία της διαδρομής από ξένα πλοία.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, επισυνάπτουμε την επίσημη ανακοίνωση της Κινεζικής MSA (http://www.londonpandi.com/documents/xiamen-routing-and-reporting), η οποία περιέχει τις παραπάνω πληροφορίες με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.