Seawives: Μια νέα πρωτοβουλία για τις οικογένειες των ναυτικών

Seawives: Μια νέα πρωτοβουλία για τις οικογένειες των ναυτικών

815
Seawives: Μια νέα πρωτοβουλία για τις οικογένειες των ναυτικών

Ο λόγος για το seawives.com, μιας νέας ιστοσελίδας για τους αφανείς ήρωες της ναυτιλίας, τις οικογένειες των ναυτικών. Ως κύριο στόχο η ιστοσελίδα  έχει τη συσπείρωση των παραπάνω οικογενειών και την αντιμετώπιση κοινών θεμάτων, όπως την επιστροφή ναυτικών – θυμάτων πειρατείας αλλά και καθημερινών θεμάτων που αντιμετωπίζει η εκάστοτε οικογένεια. Αριθμεί ήδη 100 μέλη από όλο τον κόσμο ενώ παράλληλα παρέχει ενημέρωση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Ειδικότερα, οι ιδρυτές του, Jo and Louise Hammond, οι οποίες είναι και οι 2 σύζυγοι αξιωματικών εμπορικού ναυτικού, αναφέρουν ενδεικτικά ότι “είναι μεγάλης σημασίας να υπάρχει μια κοινότητα στην οποία τα άτομα που την αποτελούν να μπορούν να συσχετιστούν άμεσα με προβλήματα και  καταστάσεις κοινού ενδιαφέροντος” Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε τον Απρίλιο 2015 το Seawives, στο οποίο η εγγραφή είναι εντελώς δωρεάν.

Αξιοσημείωτη είναι και η συνεργασία του Seawives με την οργάνωση Human Rights at Sea και του προγράμματος Missing Seafarers Reporting Programme, η οποία υποστηρίζει δράσεις για την ανεύρεση ναυτικών που αγνοούνται κατά τη διάρκεια των μπάρκων τους αλλά την την αρωγή των οικογενειών τους σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Φωτο: EPA/ABIS JULIANNE CROPLEY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.