«Δύσκολους καιρούς» για τη ναυτιλία βλέπει ο πρόεδρος του North of England

«Δύσκολους καιρούς» για τη ναυτιλία βλέπει ο πρόεδρος του North of England

270
«Δύσκολους καιρούς» για τη ναυτιλία βλέπει ο πρόεδρος του North of England

Συγκρατημένα… απαισιόδοξος εμφανίστηκε σε δημόσια ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του North of England P& I Club Pratap Shirke . Oι παρατεταμένα απρόβλεπτες αγορές και τα αυξανόμενα claims, κατά τον κ. Pratap Shirke, αντανακλούν τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία διεθνώς.
Οι πλοιοκτήτες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Club συνεχίζουν να επιχειρούν σε απρόβλεπτες αγορές της ναυτιλίας ενώ το οικονομικό κλίμα παρουσιάζει μικρά σημάδια βελτίωσης ενώ ο τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια μουδιασμένης2 αγοράς διαφαίνεται καθώς η υπερπροσφορά τονάζ εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Ο κ. Shirke τόνισε επίσης ότι τα μέλη του North of England αντιμετώπισαν φέτος ένα ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο υπέρογκων claims. Kατά τη διάρκεια του έτους 2014/15, o σημαντικός αριθμός υψηλών απαιτήσεων- άνω των US $ 1 εκατομμύριων- ήταν μεν απρόσμενος, αλλά αποτελεί ένα σχετικά σύνηθες περιοδικό φαινόμενο για τα περισσότερα ισχυρά Clubs που αποτελούν μέλη του International Group.
O κ. Shirke επισημαίνει ότι οι νέες διεθνείς νομοθεσίες θα συμβάλλουν στην αυξητική τάση ολοένα και πιο ‘ακριβών’ claims. Oι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως, η Διεθνής Σύμβαση του Ναϊρόμπι για την ανέλκυση ναυαγίων του 2007 που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, και τα νέα τα όρια ευθύνης σύμφωνα με το τροποποιημένο πρωτόκολλο της LLMC θα αλλάξουν αισθητά το χάρτη των αποζημιώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του North of England τόνισε ότι η Διεθνής Ομάδα των P & I Clubs που ενεργούν για λογαριασμό των μελών τους, των πλοιοκτητών της υφηλίου, θα πρέπει να συνεχίσουν την ενεργή δράση τους και το σταθερό διάλογο με κυβερνητικές και περιφερειακές αρχές όπου κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο.
Φωτο: Pratap Shirke

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.