Έκκληση για τη διάσωση του τουριστικού ρεύματος

Έκκληση για τη διάσωση του τουριστικού ρεύματος

63
Έκκληση για τη διάσωση του τουριστικού ρεύματος

Με θετικό τρόπο υποδέχθηκε ο κλάδος της κρουαζιέρας την επίτευξη συμφωνίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ θα συνεχίσει να ενημερώνει με θετικά στοιχεία τους συνεργάτες και τουριστικούς φορείς ανά τον κόσμο, με σκοπό τη διάσωση του τουριστικού ρεύματος τονίζει σε σχετική ανοικτή επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), Θεόδωρος Κόντες.
Παράλληλα, ο κ. Κόντες τόνισε ότι η προσπάθεια θα αφορά προγραμματισμούς σε ορίζοντα τουλάχιστον δύο ετών, και θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά και ο κρατικός φορέας προς τα αρμόδια υπουργεία. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ένωση επισημαίνει ότι πλέον είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, έως κι επείγουσα, η συγκρότηση και σύγκληση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, η οποία πρωτοεξαγγέλθηκε το Σεπτέμβριο του 2014, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Σκοπός της συγκεκριμένης επιτροπής θα είναι η με ταχείες διαδικασίες μελέτη των θεμάτων-προβλημάτων του κλάδου, ώστε να μπορούν να προωθούνται οι διαδικασίες από κάθε αρμόδιο κρατικό όργανο για την επίλυσή τους, με στόχο τη δημιουργία ελκυστικών όρων ανάπτυξης της κρουαζιέρας.
«Ο ελληνικός εφοπλισμός και οι επιχειρήσεις γενικά στην ναυτιλία, έχουν αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν, σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας, ότι στηρίζουν τον τόπο αυτό και εν γένει την οικονομία με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων δωρεών ιδρυμάτων κλπ.» αναφέρει η ανακοίνωση ενώ τονίζει χαρακτηριστικά ότι η εξομάλυνση λειτουργίας των τραπεζών, η συναλλαγματική πολιτική, η απασχόληση Ελλήνων υπαλλήλων και ναυτικών θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του κράτους για τις αναγκαίες ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.