Ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες πλήττει τις ανατολικές ακτές της Κίνας

Ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες πλήττει τις ανατολικές ακτές της Κίνας

85
Ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες πλήττει τις ανατολικές ακτές της Κίνας

Περισσότερα από 1.1 εκατομμύρια άτομα έχουν εγκαταλείψει επαρχίες στην ανατολική Κίνα μετά από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν τις ακτές μετά το πέρασμα του τυφώνα Τσαν – Χομ την Κυριακή .
Παρά το γεγονός ότι η περιοχή πλήγηκε λιγότερο από όσο αναμενόταν, η τροπική καταιγίδα επέφερε ανέμους που έφτασαν τα 100 μίλια ανά ώρα, και κύματα που ξεπερνούσαν τις εξαώροφες πολυκατοικίες στις κατοικημένες πόλεις της περιοχής
Ο τυφώνας Τσαν – Χομ άλλαξε πορεία και έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής του, λίγο μετά την προσέγγιση του στα περίχωρα της Σαγκάης αργά το Σάββατο, αλλά οι βροχές που ακολούθησαν πλημμύρισαν πόλεις στις επαρχίες Zhejiang , Jiangsu και Anhui .
Τα μετεωρολογικό κέντρα την Κίνα , τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία υποβάθμισαν τον Τσαν – Χομ σε τροπική καταιγίδα την Κυριακή, προειδοποιώντας όμως ότι θα συνεχίσει να επιτίθεται στις παράκτιες περιοχές με έντονες βροχοπτώσεις και θύελλες καθώς κινείται σε όλη την Κίτρινη Θάλασσα .
Η οικονομική δραστηριότητα στις πλούσιες ανατολικές ακτές της Κίνας έχουν σε μεγάλο βαθμό διαταραχθεί, ενώ έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις από όλα τα αεροδρόμια της περιοχής. Οι τοπικές αρχές έχουν επίσης απαγορεύσει τον απόπλου σε μεγάλο αριθμό πλοίων.
Ο τυφώνας έχει ήδη προκαλέσει καταστροφές στην Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και τη Νότια Κορέα.

Φωτο ΑΠΕ- EPA/LARRY LEUNG CHINA OUT

kina2

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.