Παρατεταμένη επίσκεψη του Ελ Νίνιο στις δυτικές ακτές της Αμερικής περιμένουν οι...

Παρατεταμένη επίσκεψη του Ελ Νίνιο στις δυτικές ακτές της Αμερικής περιμένουν οι ειδικοί

31
Παρατεταμένη επίσκεψη του Ελ Νίνιο στις δυτικές ακτές της Αμερικής περιμένουν οι ειδικοί

Παρατεταμένη επίσκεψη του Ελ Νίνιο στις δυτικές ακτές της Αμερικής περιμένουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων οι δυτικές ακτές των ΗΠΑ και του Μεξικού αναμένεται να ‘χτυπηθούν’ για παρατεταμένο χρονικό διάστημα από τα καιρικά φαινόμενα του Ελ Νίνιο. Οι μετεωρολόγοι περιμένουν ότι τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν στα τέλη του φθινοπώρου και θα διαρκέσουν μέχρι την άνοιξη.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) δήλωσε πιο συγκεκριμένα ότι υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα που ξεπερνά το 90% ότι τα φαινόμενα του Ελ Νίνιο θα διαρκέσουν περισσότερο από το κανονικό, δηλαδή όλο το χειμώνα και μια πιθανότητα 80% ότι θα διαρκέσουν μέχρι και την άνοιξη του 2016.

” θα δούμε ισχυρότερες βροχοπτώσεις στην Καλιφόρνια και το σύνολο των νοτιοδυτικών πολιτειών στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε αναλυτικά ο Mike Halpert, στέλεχος της NOAA. Σε προηγούμενες ‘επισκέψεις’ του Ελ Νίνιο στην Καλιφόρνια παρατηρήθηκε αύξηση 150% έως 200% των βροχοπτώσεων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χρονιές.
Το Ελ Νίνιο είναι ένα σύνηθες μετεωρολογικό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε δύο με οχτώ χρόνια, διαρκεί έως και δώδεκα μήνες, και εμφανίζεται συνήθως κατά το Δεκέμβριο στη κεντρική και βόρεια Αμερική. Κατά την εκδήλωση των φαινομένων παρατηρούνται ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλον τον κόσμο αλλά κυρίως στις περιοχές που βρέχονται από τον Ειρηνικό όπως έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις και τροπικοί κυκλώνες.

FotoQ ΑΠΕ- EPA PHOTO/AFP John G. MABANGLO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.