Στρατηγικές συνεργασίες της Etihad Airways και Pakistan International Airlines

Στρατηγικές συνεργασίες της Etihad Airways και Pakistan International Airlines

31
Στρατηγικές συνεργασίες της Etihad Airways και Pakistan International Airlines

Η Etihad Airways και η Pakistan International Airlines (PIA) υπέγραψαν συμφωνία κοινού κωδικού που θα προσφέρει στους επιβάτες τους βελτιωμένες ανταποκρίσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Πακιστάν και όχι μόνο.
Η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό ΕΥ στις πτήσεις της PIA μεταξύ του Ισλαμαμπάντ, Καράτσι, Λαχώρη, Πεσαβάρ και του Άμπου Ντάμπι.
Σε αντάλλαγμα, ο κωδικός PK της PIA θα τοποθετηθεί στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Ισλαμαμπάντ, Καράτσι, και Λαχώρης, ο ίδιος κωδικός (PK) θα προστεθεί επίσης στις πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς πολλούς παγκόσμιους προορισμούς που εξυπηρετούνται από την Etihad Airways.
Κρατήσεις εισιτηρίων μπορούν να πραγματοποιούνται από τις 30 Ιουνίου 2015 μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων ή μέσω των γραφείων πωλήσεων των αεροπορικών εταιρειών και των κέντρων εξυπηρέτησης πελατών. Η πρώτη ημερομηνία πραγματοποίησης ταξιδιού θα είναι η 27η Ιουλίου 2015. Αυτό θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες με μια επιλογή από πάνω από 70 προορισμούς.
Ο Kevin Knight, διευθύνων σύμβουλος Στρατηγικής και Προγραμματισμού της Etihad Airways, δήλωσε: «Οι στρατηγικές συνεργασίες μας έχουν υπάρξει πολύ επιτυχημένες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε την Pakistan International Airlines στην αυξανόμενη λίστα των επιτυχημένων συνεργατών κοινού κωδικού μας».
«Υπάρχει μια μακρά και ένδοξη ιστορία του ταξιδιού μεταξύ Άμπου Ντάμπι και πόλεων του Πακιστάν, και αυτή η νέα συμφωνία κοινού κωδικού – μεταξύ των εθνικών αεροπορικών εταιρειών των ΗΑΕ και του Πακιστάν – θα κάνει πολύ πιο εύκολη αυτή την εμπειρία, καθώς και τα ταξίδια προς την Αφρική, την Ευρώπη, και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Ο Khurram Mushtaq, διευθυντής Marketing της Pakistan International Airlines, δήλωσε: «Αποτελεί πράγματι μεγάλη ευκαιρία για την PIA το να ενώσει τα χέρια με την Etihad Airways, συνδέοντας το Πακιστάν με τα ΗΑΕ αλλά και όλο τον κόσμο, διευρύνοντας τους προορισμούς με στόχο τη διευκόλυνση των επιβατών».
Η Etihad Airways και η PIA εξετάζουν επίσης επιλογές για να προσφέρουν στα μέλη των αντίστοιχων προγραμμάτων ανταμοιβής τακτικών επιβατών τους, Etihad Guest και Awards+Plus, ώστε αμοιβαία να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια στις πτήσεις κοινού κωδικού.
Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποβάλλονται στους απαιτούμενους ελέγχους των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι, το οποίο σημαίνει ότι περνούν από όλες τους ελέγχους μετανάστευσης και των τελωνείων των ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι και φθάνουν στις ΗΠΑ ως εγχώριοι επιβάτες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.