Ντουρμπάν: Κίνδυνος προσαράξεων

Ντουρμπάν: Κίνδυνος προσαράξεων

124
Ντουρμπάν: Κίνδυνος προσαράξεων

Η πρόσφατη προσάραξη του MV Pacific Quartz αλλά και η προσάραξη του MV ER Elsfleth στις αρχές του Δεκεμβρίου 2014 προκαλούν έντονες πλέον συζητήσεις στους διεθνείς αλληλασφαλιστικούς οργανισμούς ως προς την ύπαρξη αβαθούς στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, η οποία βρίσκεται στην είσοδο του λιμένα, βόρεια του κυματοθραύστη.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, έχουν τεθεί προτάσεις σχετικά με την επαρκή εκβάθυνση της εισόδου του καναλιού, ενώ η λιμενική αρχή του Ντουρμπάν έχει μειώσει την ελάχιστη απόσταση από την τρόπιδα (UKC) στα 30 εκατοστά.

Για την αποφυγή των παραπάνω καταστάσεων, το Skuld P&I club συμβουλεύει τους πλοιάρχους που σκοπεύουν να καταπλεύσουν προς το Ντουρμπάν να ενημερωθούν επαρκώς για τη συνολική κατάσταση του λιμένα (παλίρροιες, περιορισμοί βυθίσματος, τυχόν διενέργεια εκβανθύσεων), ιδιαίτερα για πλοία με βυθίσματα μεγαλύτερα των 10 μέτρων, καθώς επίσης και να διαθέτουν πλήρως ενημερωμένους χάρτες και πλάνο ταξιδιού (passage plan).

Οι ιδιαίτερες συγκυρίες  μπορούν να αλλάξουν απότομα ακόμα και λίγο από την άφιξη στην είσοδο του λιμένα ως το σταθμό πλοήγησης, οπότε τα μέλη ενθαρρύνονται να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και μετεωρολογικές συνθήκες.

Foto: ΑΠΕ- EPA/KIM LUDBROOK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.