O Ki-tack Lim νέος Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ

O Ki-tack Lim νέος Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ

84
O Ki-tack Lim νέος Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ

Ο Νοτιοκορεάτης Ki-tack Lim εκλέχθηκε νέος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κατά την 114η συνάντηση του Συμβουλίου του ΙΜΟ. Η απόφαση του Συμβουλίου θα προωθηθεί για επικύρωση στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού η οποία θα λάβει χώρα το διάστημα 23 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2015. Η θητεία του νέου Γενικού Γραμματέα αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2016 και θα έχει διάρκεια τεσσάρων ετών.
Ο κ. Ki-tack Lim είναι Πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής του Busan από τον Ιούλιο του 2012, ενώ έχει υπηρετήσει ως αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Νότιας Κορέας στον ΙΜΟ από το 2006-2009, ενώ ήταν Πρόεδρος της υποεπιτροπής Flag State Implementation από το 2002-2004. Έχει αποφοιτήσει από το Korea Maritime and Ocean University το 1977, σταδιοδρόμησε σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Νότιας Κορέας αλλά και της εταιρείας Sanko Shipping Co. Το 1985 εντάχθηκε στους κόλπους της Korea Maritime and Port Administration ενώ παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας Master of Administration το 1990 από το Yonsei University. Απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο από το World Maritime University, ενλώ είναι και κάτοχος διδακτορικού στο πεδίο του διεθνούς δικαίου από το Korea Maritime and Ocean University (1998).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.