Συνεχίζονται οι επισκέψεις από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας σε...

Συνεχίζονται οι επισκέψεις από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας σε λιμένες της περιφέρειας

104
Συνεχίζονται οι επισκέψεις από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας σε λιμένες της περιφέρειας

Φωτό:ΑΠΕ (ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

Επίσκεψη στο λιμένα Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), Θεόδωρος Κόντες, μαζί με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένος (ΡΑΛ) του ΥΝΑ καθηγητή Κ. Μουτζούρη. Στον Οργανισμό Λιμένος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με την παρουσία των δημοτικών συμβούλων και διευθυντών διευθύνσεων, εκπροσώπων του Εμπορικού Επιμελητηρίου, καθώς και ναυτικών και τουριστικών πρακτόρων.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρουπόλεως Σταύρο Σταυράκογλου, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών και τα μελλοντικά σχέδια.

Από πλευράς ΕΕΚΦΝ παρουσιάστηκε σχέδιο δράσης και προβολής της κρουαζιέρας και ειδικότερα πρόταση για 3ήμερες και 4ήμερες κρουαζιέρες στο Βόρειο Αιγαίο, με κύριο στόχο την προσέλκυση τουριστών από τις ανατολικές ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία.

Η παρουσία του δημάρχου, Λαμπάκη Ευάγγελου και του επιτελείου του ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μετά την επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή του λιμένος, έγινε παρουσίαση της τελικής πρότασης αξιοποίησης των χώρων.

Εν συνεχεία, την ίδια μέρα, έγινε σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, με την παρουσία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, των τοπικών αρχών, εκπροσώπων του εμπορικού επιμελητηρίου και πρακτόρων. Ο πρόεδρος του λιμένος παρουσίασε την εξέλιξη των εργασιών επέκτασης προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, καθώς και την τακτοποίηση χώρων χρήσης για μαρίνα.

Από πλευράς ΕΕΚΦΝ έγινε εκ νέου η παρουσίαση για την εξέλιξη της κρουαζιέρας, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα προώθησης κρουαζιέρας στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς η Καβάλα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα λιμάνια προσέγγισης στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η επόμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Χίο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Ομήρειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Δ. Καράλης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχαήλ Μπελέγρης, η βουλευτής Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη, άλλες τοπικές αρχές, καθώς και φορείς διαφόρων τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων.

Από πλευράς ΕΕΚΦΝ έγινε παρουσίαση της ανάπτυξης της κρουαζιέρας, ενώ τέθηκαν και ζητήματα βελτιώσεων στο λιμένα και στην πόλη, που κρίνονται άκρως απαραίτητα για την ομαλή εξυπηρέτηση των τουριστών. Επίσης, έγινε ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου σχετικά με βελτιώσεις που έχουν προγραμματίσει, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα επίσκεψη στο λιμάνι των Μεστών, σχετικά με το οποιο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον αξιοποίησής του για προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, διεπιστώθη ότι το λιμάνι των Μεστών είναι καθ’ όλα έτοιμο να υποδεχθεί επιβατηγά πλοία, μεταξύ των οποίων και κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους. Ωστόσο, η μετακίνηση των επιβατών προς τη χώρα του νησιού, εξακολουθεί να αποτελεί θέμα προς επίλυση επί του οποίου θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν σχετικά. Ακόμη, αναφορικά με τα κρουαζιερόπλοια, ο λιμένας θα πρέπει να χαρακτηριστεί με νομοθετική πράξη ως πύλη εισόδου, ώστε να χρησιμοποιείται από τα πλοία που προέρχονται απευθείας από λιμένες του εξωτερικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.