Κίνδυνος προσαράξεων στην Αργεντινή

Κίνδυνος προσαράξεων στην Αργεντινή

130
Κίνδυνος προσαράξεων στην Αργεντινή

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα διεθνή P and I Clubs ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι 4 ποντοπόρα πλοία προσάραξαν στην περιοχή από το 286ο χιλιόμετρο μέχρι το 290ο χιλιόμετρο, του ποταμού Παρανά, στη Νότια Αμερική.

Στο στενό «Paso Abajo Los Ratones», που βρίσκεται ανάμεσα στη νησίδα  Del Medio και  στη νησίδα Del Diablo, το ρεύμα κατευθύνεται πάντα προς την έξοδο του ποταμού και φτάνει μέχρι και τους 2,5 κόμβους.

Αν και οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει κάποια επίσημα στοιχεία, τα πλοία που διαπλέουν το στενό πρέπει να είναι σε συνεχή επιφυλακή, καθώς πρέπει να ταξιδεύουν μόνο στο κανάλι στο οποίο έχει πραγματοποιηθεί εκβάθυνση. Η οποιαδήποτε ευθύνη παραμένει ολοκληρωτικά στον πλοίαρχο, παρότι το πλοίο τελεί στη συγκεκριμένη περιοχή συνήθως υπό τις οδηγίες πλοηγού.

Το American Club προτείνει να διεξάγεται μια ενδελεχής συζήτηση μεταξύ πλοηγού και αξιωματικών της γέφυρας, πριν τον διάπλου του ποταμού, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης γνώση οποιονδήποτε επικίνδυνων σημείων του ποταμού ή ειδικών χαρακτηριστικών του πλοίου που ο πλοηγός οφείλει να γνωρίζει.

Παραλλήλως, ο πλοίαρχος θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ότι οφείλει  να τηρεί συνεχώς 0.6 μέτρα (2 πόδια) απόσταση ανάμεσα στην τρόπιδα και τον βυθό του καναλιού σύμφωνα με τις οδηγίες της τοπικής ακτοφυλακής, η οποία εκδίδει καθημερινά και το μέγιστο βύθισμα διάπλου του ποταμού.

untitled

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.