Κίνδυνοι στη ναυσιπλοΐα από επικειμένη περίοδο τυφώνων

Κίνδυνοι στη ναυσιπλοΐα από επικειμένη περίοδο τυφώνων

166
Κίνδυνοι στη ναυσιπλοΐα από επικειμένη περίοδο τυφώνων

Την προσοχή του συνόλου της ναυτιλιακής και ναυτικής κοινότητας για τις επιπτώσεις στην ασφαλή ναυσιπλοΐα από την επικειμένη περίοδο τυφώνων στον Ατλαντικό επισημαίνει το UK Club.

Στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε τονίζεται ότι, η  υποχρέωση για την παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας έγκειται στον πλοίαρχο και τον πλοιοκτήτη.  Δυστυχώς όμως αυτή η υποχρέωση δυσχεραίνεται με το φαινόμενο των τρικυμιωδών θαλασσών και σύμφωνα με την Mrs. Linda Wright, claims executive για το UK P&I Club, τα παρακάτω μέτρα κρίνονται απαραίτητα ως προς τη διατήρηση της παραπάνω υποχρέωσης:

● Να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για τρικυμιώδεις θάλασσες (ασφάλιση αγκυρών, κάβων, κλπ.)

● Στην ειδική περίπτωση εργασίας πάνω στο κατάστρωμα, θα πρέπει να συμπληρωθεί ανάλογο risk assement καθώς και να αναλογιστεί ο πλοίαρχος εάν η εργασία πάνω στο κατάστρωμα αξίζει το ρίσκο της ζωής του εκάστοτε ναυτικού.

● Εξασφάλιση επικοινωνίας μεταξύ πληρώματος που δουλεύει στο κατάστρωμα με τη γέφυρα.

● Προειδοποίηση για επερχόμενα μεγάλα κύματα μέσω της σφυρίχτρας του πλοίου

● Προετοιμασία των διαδικασιών διασώσεως σε περίπτωση ανάγκης

«Θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για την κάθε περίπτωση και εν τέλει να αναλογιστούμε εάν πραγματικά είναι τόσο απαραίτητη εργασία επί του πλοίου σε τέτοιες συνθήκες. Εάν όχι, υπάρχει πάντα και το αύριο σε ευνοϊκότερες συνθήκες» τονίζει το Club στην ίδια ανακοίνωση.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.