Οι Κυκλάδες δεν μπορούν να εκλιπαρούν την ελεημοσύνη του κράτους για τα...

Οι Κυκλάδες δεν μπορούν να εκλιπαρούν την ελεημοσύνη του κράτους για τα αυτονόητα

52
Οι Κυκλάδες δεν μπορούν να εκλιπαρούν την ελεημοσύνη του κράτους για τα αυτονόητα

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, εκφράζει με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.
Ο λόγος της γραπτής ένστασης του αντιπεριφερειάρχη είναι η «απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και η ανύπαρκτη ενδοεπικοινωνία μεταξύ των νησιών και κυρίως με την Σύρο, την έδρα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» όπως συγκεκριμένα αναφέρει.
Ο κ. Λεονταρίτης απευθύνει νέα έκκληση προς τον υπουργό καλώντας τον «να αναλάβει τις ευθύνες του», επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση, το υπουργείο με τη στάση του θα έχει συμβάλει στην καταδίκη της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού σε συγκοινωνιακή απομόνωση και οικονομικό μαρασμό.
«Οι επί χάρτου σχεδιασμοί και οι ανεφάρμοστες προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, έχουν καταδικάσει σε απομόνωση όσους επιμένουν «να φυλάττουν Θερμοπύλες» και να εξασφαλίζουν την ελληνικότητα του Αιγαίου» σημειώνει στην επιστολή του και προσθέτει: «Σε εποχές όπως η σημερινή, όπου οι συνθήκες της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης «έχουν ρίξει άγκυρα στις ζωές μας», είναι τουλάχιστον λυπηρό η Πολιτεία να αδυνατεί να εφαρμόσει τα συνταγματικά δικαιώματα των νησιωτών για ίσες ευκαιρίες, ισονομία και ισοπολιτεία και να τους αντιμετωπίζει ως πολίτες «ενός κατώτερου Θεού».
«Οι Κυκλάδες δεν μπορούν να εκλιπαρούν εσαεί την ελεημοσύνη του κεντρικού κράτους για τα αυτονόητα. Οι νησιώτες θα αγωνισθούν για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, την ασφάλεια και την υγεία τους, την επιχειρηματική τους ανάπτυξη, τη διατήρηση του πληθυσμού στα νησιά μας. Η δίκαιη αγανάκτησή τους μπορεί να οδηγήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάκτηση του αυτονόητου δικαιώματός μας, που είναι αυτό της μετακίνησης» καταλήγει στην επιστολή του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.