Το κρουαζιερόπλοιο “Pacific Jewel” έδεσε στο Τιμόρ-Λέστε

Το κρουαζιερόπλοιο “Pacific Jewel” έδεσε στο Τιμόρ-Λέστε

42
Το κρουαζιερόπλοιο “Pacific Jewel” έδεσε στο Τιμόρ-Λέστε

Το κρουαζιερόπλοιο “Pacific Jewel” της εταιρείας P&O Cruises, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο λιμάνι του Ντίλι, στο Τιμόρ-Λέστε, σε μια ιστορική στιγμή για το κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ann Sherry, CEO της εταιρείας Carnival Australia, πριν από μια πενταετία, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί 2.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου να αποβιβάζονται στο Ντίλι. Η άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο Τιμόρ-Λέστε, οδηγεί στην ανάδειξη του ως προορισμού κρουαζιέρας ενώ παράλληλα τονίζει το ρόλο-κλειδί που μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Περαιτέρω, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η κυβέρνηση αλλά και η τοπική κοινωνία ανέμενε με ενθουσιασμό την άφιξη των τουριστών.

Το Τιμόρ-Λέστε, απέκτησε πρόσφατα την ανεξαρτησία του από τη γειτονική Ινδονησία, έπειτα από αγώνες ετών και το 2002 αναγνωρίστηκε επισήμως από τη διεθνή κοινότητα ως ανεξάρτητο κράτος. Λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης αλλά και των ζητημάτων ασφαλείας στη χώρα, το Τιμόρ, δέχτηκε σημαντική βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και από τη γειτονική Αυστραλία προκειμένου να επιτύχει την ανοικοδόμησή του.

Περαιτέρω, αξίζει να αναφερθεί ότι η Αυστραλία υπέγραψε το 2007 συμφωνία με το Τιμόρ με βάση την οποία οριοθετούνται τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, ενώ η ίδια συμφωνία προβλέπει την καθιέρωση ζώνης ανάπτυξης αλλά και τη συνεκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων του μικρού αυτού κράτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.