Ανελέητη καταδίωξη της διαφθοράς στην Κίνα

Ανελέητη καταδίωξη της διαφθοράς στην Κίνα

51
Ανελέητη καταδίωξη της διαφθοράς στην Κίνα

Φωτό: ΑΠΕ (ANINDITO MUKHERJEE)

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας (Minister of Public Security) της Κίνας, Ζου Γιονγκάνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο Ζου Γιονγκάνγκ, που ήταν μέχρι πρότινος ένας από τους ισχυρότερους άντρες του κινεζικού κυβερνώντος κόμματος, κατηγορήθηκε για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και διαρροή εθνικών μυστικών. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος και ανέφερε πως δεν θα εφεσιβάλλει. Πέραν της ποινής ισόβιας φυλάκισης, το δικαστήριο αποφάσισε την κατάσχεση της περιουσίας του πρώην αξιωματούχου και τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στην κινεζική πόλη Tianjin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζου Γιονγκάνγκ είναι ο πρώτος στην ιεραρχία Κινέζος αξιωματούχος που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς από το 1948 που το Κομμουνιστικό Κόμμα ανέλαβε την εξουσία.

Η προαναφερθείσα καταδίκη αποτελεί ακόμη ένα σταθμό στην εκστρατεία του Κινέζου πρόεδρου Xi Jinping, ο οποίος έχει κηρύξει ανελέητο πόλεμο κατά της διαφθοράς στο εσωτερικό της κυβέρνησής του από το 2012.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.