Δυστύχημα σε επιβατηγό πλοίο στην Αδριατική

Δυστύχημα σε επιβατηγό πλοίο στην Αδριατική

391
Δυστύχημα σε επιβατηγό πλοίο στην Αδριατική

Ναυτικό ατύχημα συνέβη στο ΕΓ/ΟΓ πλοίο “Horizon” της εταιρείας EuropeanSeaways την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, ενώ έπλεε ανοιχτά του Μαυροβουνίου.

Από το ατύχημα ανασύρθη νεκρός ένας ναυτικός, καταγωγής Σρι Λάνκα, ενώ τρία μέλη του πληρώματος νοσηλεύτηκαν σε τοπικό νοσοκομείο.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με υπεύθυνο της εταιρείας EuropeanSeaways για τις συνθήκες που συνέβη το ατύχημα πληροφορηθήκαμε ότι λόγω λανθασμένων χειρισμών του πληρώματος, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο πλοίο υπήρξε διαρροή αερίων μεθανίου που οδήγησε στο θάνατο ενός ναυτικού και στον τραυματισμό τριών ακόμη.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, έλαβε άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, φροντίζοντας για τη διακομιδή των ασθενών σε τοπικό νοσοκομείο. Οι ναυτικοί χαίρουν άκρας υγείας, ενώ δύο εξ αυτών έχουν ήδη πάρει εξιτήριο. Περαιτέρω, η εταιρεία πραγματοποιεί τις δέουσες κινήσεις για τον επαναπατρισμό της σωρού του άτυχου ναυτικού στη Σρι Λάνκα.

Το υπό κυπριακή σημαία πλοίο εξετάστηκε από τον Πολωνικό Νηογνώμονα (μέλος του IACS), όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ενώ από την Κυριακή 14 Ιουνίου αναμένεται να επανέλθει στα δρομολόγια στη γραμμή  Brindisi – Valona στην Αδριατική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.