Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας εξαρτάται από το λιμάνι, τις υποδομές και το...

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας εξαρτάται από το λιμάνι, τις υποδομές και το ρόλο του

61
Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας εξαρτάται από το λιμάνι, τις υποδομές και το ρόλο του

Με τα αποτελέσματα από τη συνάντηση αντιπροσωπείας της CLIA με τρεις Έλληνες υπουργούς, άρχισε την ομιλία του ο Κυριάκος Αναστασιάδης, CEO Celestyal Cruises, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που έγινε στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης με μέλη της CLIA (Cruise Lines International Association) συναντήθηκαν στο περιθώριο του συνεδρίου Posidonia SeaTourism  με τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη, Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

«Για πρώτη φορά παρουσιάσαμε τις σκέψεις μας για το μέλλον της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και συζητήσαμε καταρχάς την ανάπτυξη του δικτύου προορισμών και την ανάπτυξη ορισμένων λιμένων προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να υποδεχθεί πλοία νέας τεχνολογίας και η χώρα μας να εξακολουθήσει να παραμένει στους προορισμούς της διεθνούς κρουαζιέρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση πήρε ενδιαφέρουσα τροπή όταν ο υπουργός Οικονομίας άκουσε ότι «είμαστε διατεθειμένοι να επενδύσουμε σε 5-6 λιμάνια ναυλώνοντάς τα για ορισμένο χρονικό διάστημα διατηρώντας όμως το δημόσιο χαρακτήρα τους και σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα, τις υποδομές και το ρόλο του κάθε λιμανιού».

Στη συνέντευξη Τύπου που είχε ως θέμα τα στοιχεία για τη φετινή τουριστική περίοδο αλλά και το σχεδιασμό της κρουαζιέρας για το 2016 ο CEO της Celestyal Cruises δήλωσε αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά τονίζοντας ότι «Ελλάδα παραμένει ελκυστική σαν προορισμός αλλά πρέπει να υπολογίσουμε και τον αρνητικό παράγοντα που είναι η αβεβαιότητα η οποία μας οδηγεί σε απρόοπτες καταστάσεις βάζοντας φρένο στους ρυθμούς ανάπτυξης».

Και αυτή τη χρονιά η Celestyal Cruises δίνει το «παρών» στις θάλασσες με τρία πλοία, καθώς στο στόλο της προστέθηκε το Celestyal Odyssey, με 418 καμπίνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.