Οδηγίες των P&I Clubs σχετικά με το έντομο Asian Gypsy Moth

Οδηγίες των P&I Clubs σχετικά με το έντομο Asian Gypsy Moth

343
Οδηγίες των P&I Clubs σχετικά με το έντομο Asian Gypsy Moth

Φωτό:ΑΠΕ (MARITIME SAFETY QUEENSLAND)

Οδηγίες εξέδωσαν οι αλληλοασφαλιστικοί οργανισμοί σχετικά με το έντομο Asian Gypsy Moth, καθώς ξεκινά η περίοδος αυξημένης επικινδυνότητας (Ιούνιος-Σεπτέμβριος).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Skuld P&I, το έντομο Asian Gypsy Moth, είδος ενδημικό στις χώρες της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα, Κορέα κ.α.) είναι εξαιρετικά επιθετικό και μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα εισερχόμενο σε οικοσυστήματα άλλων χωρών.

Γι’αυτό το λόγο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Χιλή, έχουν θεσπίσει ειδικές διαδικασίες για τα πλοία που προσεγγίζουν τα λιμάνια τους, προκειμένου να αποφύγουν τη μεταφορά του Asian Gypsy Moth στο έδαφός τους. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν την πιστοποίηση από τα λιμάνια αναχώρησης επικίνδυνων περιοχών και ελέγχους στους λιμένες άφιξης. Πλοία που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ή που διαπιστωθεί ότι μεταφέρουν το επικίνδυνο έντομο, θα αγκυροβολούν σε διεθνή ύδατα μέχρι να αντιμετωπιστεί κατάλληλα το ζήτημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.