Η νύχτα μέρα στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Η νύχτα μέρα στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος

435
Η νύχτα μέρα στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Στις 21 με 24 Ιουνίου, το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, το οποίο θα συμμετάσχει σε ένα τετραήμερο πρόγραμμα, δωρεάν, εκδηλώσεων με τίτλο «Η Νύχτα Μέρα». Οι εκδηλώσεις θα συνδυάζουν τη μουσική με τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική με το περιβάλλον, τον αθλητισμό με τα δημιουργικά εργαστήρια, τις ολονύχτιες προβολές με την τέχνη.

Στη σημερινή επίσκεψη εκπροσώπων των ΜΜΕ στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο γενικός διευθυντής Γιάννης Τροχόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά για το τετραήμερο πρόγραμμα: « Οι τέσσερεις ημέρες μοιάζουν με τη ψυχή που μπαίνει στο σώμα. Έτσι και οι εκδηλώσεις παίρνουν ανθρώπινη μορφή».

Στη συνέχεια ο κ. Τροχόπουλος μίλησε για το χρόνο που θέλει το ευρύ κοινό προκειμένου να «αγαπήσει» το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ατέλειες οι οποίες εμπεριέχονται σε κάθε εξέλιξη.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (566 εκατομμύρια ευρώ / $796 εκατομμύρια) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.  Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.