“Τέλος εποχής” για το παραδοσιακό μοντέλο των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων

“Τέλος εποχής” για το παραδοσιακό μοντέλο των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων

255
“Τέλος εποχής” για το παραδοσιακό μοντέλο των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων

Φωτό: ΑΠΕ (HO)

Το τέλος του υφιστάμενου μοντέλου των ναυτιλιακών επιχειρήσεων προέβλεψε ο διακεκριμένος οικονομολόγος και πρόεδρος της Clarksons Research, Martin Stopford, από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου NORshipping.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης ιστοσελίδας Tradewinds, o κ. Stopford, αναφέρθηκε στο μέχρι πρότινος επιτυχημένο μοντέλο δραστηριοτήτων που εφάρμοζαν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις διεθνώς τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, το οποίο όπως τόνισε εμφατικά, έχει πεθάνει.

Υπερασπιζόμενος τις απόψεις του, τόνισε τη σημασία της διαχείρισης της πληροφορίας, η οποία, κατά τον κ. Stopford, αποτελεί τον κύριο άξονα διαμόρφωσης ενός νέου μελλοντικού μοντέλου διοίκησης για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, το οποίο θα αυξήσει την αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις, όπως αυτή με τον Peter Evensen, πρόεδρο της Teekay Corp. Ο κ. Evensen, από την πλευρά του υποστήριξε πως οι προαναφερθέντες αλλαγές στο ναυτιλιακό κλάδο συντελούνται ήδη, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, τη στρατηγική της εταιρείας του, η οποία επιθυμώντας να οικοδομήσει μια διεθνή δομή, βασίζεται στις συνέργειες και την εξαγωγή τεχνολογιών σε νέες αγορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.