Παραγγελίες 11 νέων πλοίων για τη Maersk Line

Παραγγελίες 11 νέων πλοίων για τη Maersk Line

182
Παραγγελίες 11 νέων πλοίων για τη Maersk Line

Φωτό:ΑΠΕ (WU HONG)

Σε παραγγελίες έντεκα νέων πλοίων στα ναυπηγεία της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία Maersk Line, όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τύπου Triple-E, θα διαθέτουν χωρητικότητα 19.630TEU έκαστο, θα έχουν μήκος 400μ. , πλάτος 58.6 μ. και βύθισμα 16.5μ. καθιστώντας τα τα μεγαλύτερα του στόλου της. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πλοία θα παραδοθούν διαδοχικά τον Απρίλιο του 2017 και το Μάιο του 2018 και θα εξυπηρετούν τα δρομολόγια Ασίας-Ευρώπης.

Το ύψος της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη ανάμεσα στον Søren Skou, CEO της Maersk Line, και τον Sung-Leep Jung, πρόεδρο και CEO της DSME, ανέρχεται σε 1.8 δις δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη μεγάλη παραγγελία που πραγματοποιεί η Maersk Line για το 2015, μετά την παραγγελία επτά πλοίων τροφοδοσίας φορτίου (feeder ships) χωρητικότητας 3,600 TEU. Για την επόμενη πενταετία, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 15 δις δολάρια, σε παραγγελίες και μετασκευές πλοίων, καθώς και σε εμπορευματοκιβώτια και εξοπλισμό, με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανομένη παγκόσμια ζήτηση, αντικαθιστώντας παράλληλα τα λιγότερο αποδοτικά πλοία της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.