Νέος πρόεδρος για τη BIMCO

Νέος πρόεδρος για τη BIMCO

246
Νέος πρόεδρος για τη BIMCO

Ο Philippe Louis-Dreyfus είναι ο νέος πρόεδρος του Baltic and International Maritime Council (BIMCO), όπως ανακοίνωσε και επισήμως η BIMCO.

Ο Philippe Louis-Dreyfus, διαδέχτηκε τον απερχόμενο πρόεδρο John Denholm και η θητεία του αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια. Είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας Louis Dreyfus Armateurs ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, και πρόεδρος της European Community Shipowner’s Association . Αξίζει να σημειωθεί ότι το αξίωμα του αναπληρωτή προέδρου (president designate), ανέλαβε ο Γιάννης Αναστασόπουλος, της Common Progress.

Κατά την ομιλία του, ο νέος πρόεδρος, έδωσε έμφαση στον ηγετικό ρόλο που πρέπει να αναλάβει το Συμβούλιο, προάγοντας τα εξαιρετικά επιτεύγματα του ναυτιλιακού κλάδου σε τομείς όπως η ασφάλεια και το περιβάλλον. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Dreyfus, η BIMCO, ως ένας οργανισμός με παγκόσμια εμβέλεια, μπορεί και πρέπει να εστιάσει τις προσπάθειές της στη διαμόρφωση μελλοντικών πολιτικών και νομοθεσιών, απεμπολώντας τακτικές του παρελθόντος όπου η ναυτιλιακή κοινότητα απέχοντας από τις διαβουλεύσεις, δεχόταν παθητικά τις νομοθεσίες που της επιβάλλονταν.

Τέλος, ο κ.Dreyfus, αναφέρθηκε σε νομικά και πρακτικά ζητήματα του κλάδου, ανανεώνοντας τη δέσμευση της BIMCO να παρέχει καινοτόμες λύσεις για τα μέλη της, με στόχο την απλοποίηση και προτυποποίηση των διαδικασιών και τη μείωση του νομικού κόστους στις εμπορικές συναλλαγές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.