AIDAsol και LNG Hybrid Barge: Ασυναγώνιστος συνδυασμός !

AIDAsol και LNG Hybrid Barge: Ασυναγώνιστος συνδυασμός !

97
AIDAsol και LNG Hybrid Barge: Ασυναγώνιστος συνδυασμός !

Φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια από καύσιμο LNG προμηθεύτηκε το κρουαζιερόπλοιο AIDAsol στο λιμάνι του Αμβούργου, μέσω του επαναστατικού συστήματος LNG Hybrid Barge της εταιρείας Becker Marine Systems.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, πρόκειται για ένα πρότζεκτ με πολλές τεχνικές προκλήσεις, το οποίο όμως κατόρθωσε να πραγματοποιηθεί χάρη στην άψογη συνεργασία ανάμεσα στην Becker Marine Systems και την AIDA Cruises, θέτοντας ψηλά τον πήχη των προσφερόμενων υπηρεσιών της εταιρείας.

Η φορτηγίδα “HUMMEL”, λειτουργεί ως ένα πλωτό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, το οποίο παράγει φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια μέσω δεξαμενής 15 τόνων LNG. Συνολικά, η φορτηγίδα μπορεί να παράγει 7.5 μεγαβατ ενέργειας και μπορεί να τροφοδοτήσει πλοία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φορτηγίδα δεν παράγει ρύπους διοξειδίου του θείου ενώ οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα είναι σημαντικά μειωμένες.

Η Becker Marine Systems μελλοντικά επιδιώκει να προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτροδότησης εκτός από τα κρουαζιερόπλοια και σε containerships, bulkers και τανκερς.

PIC_1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.