Νέα στοιχεία για την υπόθεση του “Sage Sagittarius”

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του “Sage Sagittarius”

397
Νέα στοιχεία για την υπόθεση του “Sage Sagittarius”

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως σχετικά με το θάνατο τριών ατόμων στο πλοίο τύπου bulk carrier “Sage Sagittarius” το 2012, κατά τη διάρκεια ερευνών που διεξάγει ο New South Wales State Coroner.

Τον Αύγουστο του 2012 το πλοίο “Sage Sagittarius” κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Newcastle στην Αυστραλία προκειμένου να παραλάβει φορτίο άνθρακα, όταν ο μάγειρας του πλοίου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Δύο εβδομάδες αργότερα, κατά την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του Newcastle, ο Ά μηχανικός βρήκε τραγικό θάνατο στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας NYK, o οποίος διεξήγαγε έρευνες για τα περιστατικά στο πλοίο, σκοτώθηκε μυστηριωδώς κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης φορτίου άνθρακα σε λιμάνι της Ιαπωνίας.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για εντάσεις, εκφοβισμό ακόμη και ξυλοδαρμούς ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος, ενώ ο ίδιος ο καπετάνιος φαίνεται να κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων, προμηθεύοντας μάλιστα με όπλα το ίδιο του το πλήρωμα.

Η Australian Federal Police, σε συνεργασία με το New South Wales State Coroner προσπαθούν να φέρουν στην επιφάνεια τα πραγματικά αίτια των θανάτων και να διαπιστώσουν υπό ποιες συνθήκες προκλήθηκαν, οδηγώντας τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.