Κρούσμα του ιού MERS-CoV στην Κίνα

Κρούσμα του ιού MERS-CoV στην Κίνα

61
Κρούσμα του ιού MERS-CoV στην Κίνα

Φωτό: ΑΠΕ (RITCHIE B. TONGO)

Την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού MERS-CoV, γνωστοποίησε η Κίνα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στις 29 Μαΐου 2015.

Πρόκειται για έναν 44χρονο, υπήκοο της Δημοκρατίας της Κορέας, ο πατέρας και ο αδερφός του οποίου είχαν ήδη προσβληθεί από την ασθένεια. Ο 44χρονος, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των θεραπόντων ιατρών, ταξίδεψε στην Κίνα αεροπορικώς. Οι τοπικές αρχές κατάφεραν να τον απομονώσουν στις 27 Μαΐου, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από το αναπνευστικό σύνδρομο MERS στις 29 Μαΐου.

Η κινεζική κυβέρνηση από την πλευρά της έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να περιορίσει ένα πιθανό ξέσπασμα της ασθένειας, θέτοντας προληπτικά σε καραντίνα 64 άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή. Μέχρι στιγμής, κανένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Παράλληλα, οι αρμόδιοι φορείς συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουν και να ενημερώσουν όλους όσους ήλθαν σε επαφή με τον ασθενή.

Διεθνώς, σε περισσότερες από είκοσι χώρες έχουν εμφανιστεί κρούσματα του ιού, για τον οποίον σημειώνεται ότι δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο, με τη Σαουδική Αραβία να κατέχει τα πρωτεία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από την πλευρά του εφιστά την προσοχή σε όλα τα κράτη, τα οποία θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση και να αναφέρουν οποιαδήποτε ασυνήθιστα περιστατικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.