Πιθανή συμμετοχή της FYROM στον αγωγό Turkish Stream

Πιθανή συμμετοχή της FYROM στον αγωγό Turkish Stream

42
Πιθανή συμμετοχή της FYROM στον αγωγό Turkish Stream

Φωτό: ΑΠΕ (GEORGI LICOVSKI)

Το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας του στον σχεδιαζόμενο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream, ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Nicola Gruevski.

Όπως αναφέρουν Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, η FYROM αναμένει να ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μόσχα και τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ανακοινώσει επίσημα τη συμμετοχή της στο μεγαλεπήβολο πρότζεκτ του Turkish Stream.

Από την πλευρά του ο κ. Gruevski τόνισε πως ο ενεργειακός τομέας είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα του και εξετάζει προσεκτικά όλες τις επιλογές, στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών συμμαχιών. Περαιτέρω, αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης του ενεργειακού μέλλοντος της FYROM, μέσω διαφοροποίησης των προμηθευτών, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η υψηλή τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Ρωσίας, ο στρατηγικής σημασίας αγωγός, θα διασχίζει την Τουρκία και την Ελλάδα, μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Με αυτό τον τρόπο, η Ρωσία θα καταφέρει μέχρι το 2019 να παρακάμψει εντελώς την Ουκρανία ως χώρα διαμετακόμισης του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.