Στα τάνκερ στρέφονται οι πλοιοκτήτες

Στα τάνκερ στρέφονται οι πλοιοκτήτες

457
Στα τάνκερ στρέφονται οι πλοιοκτήτες

Φωτό: ΑΠΕ (GUILLAUME HORCAJUELO)

Σε μαζικές αλλαγές στις παραγγελίες τους στρέφονται οι πλοιοκτήτες προκειμένου να επωφεληθούν από την άνοδο στη ναυλαγορά των τάνκερ, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Μέχρι στιγμής, είκοσι παραγγελίες πλοίων ξηρού χύδην φορτίου έχουν μετατραπεί σε παραγγελίες τάνκερ. Μεταξύ αυτών η εταιρεία Dong-A Tanker, με έδρα τη Ν.Κορέα, αποφάσισε τη μετατροπή τεσσάρων παραγγελιών πλοίων τις οποίες είχε θέσει στα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries, από Capesize σε Aframax tankers. Τα πλοία, αξίας 61εκ. δολαρίων έκαστο, έχουν ήδη χρονοναυλωθεί από την Teekay Tankers.

Στον ίδιο άξονα κινήθηκε και η γερμανική Reederei Johann Blumenthal, η οποία προχώρησε σε αλλαγή των παραγγελιών τεσσάρων Capesize σε τάνκερς. Το προηγούμενο διάστημα, η Scorpio Bulkers μετέτρεψε εννέα παραγγελίες Capesize σε τάνκερ, η Sincere Navigation δύο και η Sinokor Merchant τέσσερεις.

Η εμφανής στροφή των επιχειρηματιών στα τάνκερς, προκαλεί κάποια αισιοδοξία στην αγορά ξηρού φορτίου, αν και είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρει να δώσει την απαραίτητη ώθηση για μακροπρόθεσμη ανάκαμψη σε όλο το εύρος της αγοράς, καθώς η υπερπροσφορά χωρητικότητας και η μειωμένη ζήτηση εξακολουθούν να ταλανίζουν τη ναυλαγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.