Σε πωλήσεις πλοίων προχωρά η Vale

Σε πωλήσεις πλοίων προχωρά η Vale

1000
Σε πωλήσεις πλοίων προχωρά η Vale

Σε πώληση τεσσάρων πλοίων προχώρησε ο βραζιλιάνικος κολοσσός εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος Vale, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει απαραίτητα κεφάλαια, καθώς συνεχίζεται η πτώση της τιμής του σιδήρου.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η Vale υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία China Merchants Energy Shipping Co (CMES), για την πώληση τεσσάρων πλοίων ξηρού χύδην φορτίου τύπου VLOCs ή Valemax, χωρητικότητας 400.000dwt. Τα εν λόγω πλοία, είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και είχαν ναυπηγηθεί από την εταιρεία με στόχο να μειώσουν το κόστος μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος από τη Βραζιλία στην Κίνα, αντιμετωπίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό από την Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Vale προχώρησε πρόσφατα στην πώληση τεσσάρων ακόμη πλοίων στην κινεζική εταιρεία China Ocean Shipping Company (Cosco). Όπως φαίνεται, η εταιρεία προσπαθεί να συλλέξει απαραίτητα κεφάλαια εν μέσω σημαντικής πτώσης στη τιμή του σιδηρομεταλλεύματος ενώ παράλληλα επιχειρεί να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την κινεζική ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία στο παρελθόν είχε πιέσει για απαγόρευση εισόδου των πλοίων της Vale στα κινεζικά λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.