Οδηγίες των Clubs για τα λιμάνια της Λιβύης και της Υεμένης

Οδηγίες των Clubs για τα λιμάνια της Λιβύης και της Υεμένης

242
Οδηγίες των Clubs για τα λιμάνια της Λιβύης και της Υεμένης

Φωτό:ΑΠΕ (STRINGER)

Σημαντικοί κίνδυνοι για τη ναυσιπλοΐα εξακολουθούν να υφίστανται στα λιμάνια της Λιβύης και της Υεμένης, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις αλληλασφαλιστικών οργανισμών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το North of England P&I Club, στην Υεμένη, υπάρχουν αναφορές για βομβαρδισμούς στο λιμάνι του Άντεν, ενώ μέχρι στιγμής κανονικά λειτουργούν οι λιμένες του Saleef και της Hodeida, αν και παρατηρούνται καθυστερήσεις στον ελλιμενισμό.

Περαιτέρω, οποιοδήποτε πλοίο επιθυμεί να ελλιμενιστεί στην Υεμένη, θα πρέπει προτού εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Υεμένης να ενημερώνει τις συμμαχικές δυνάμεις για την επικείμενη είσοδό του στη χώρα (notice of arrival), ενώ όλα τα πλοία ανεξαιρέτως θα υφίστανται έλεγχο και κατόπιν θα εγκρίνεται η είσοδος τους στα λιμάνια της Υεμένης. Δεδομένης της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς για τις εξελίξεις από τους αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς τους.

Στη Λιβύη, παραμένουν κλειστοί οι λιμένες της Benghazi, της Derna, του Es Sider και του Ras Lanuf, ενώ λόγω των βομβαρδισμών εμπορικών πλοίων στους οποίους προχώρησε πρόσφατα η λιβυκή αεροπορία , οποιοδήποτε πλοίο δραστηριοποιείται στην περιοχή, θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να διατηρεί διαρκή επικοινωνία με τους τοπικούς πράκτορες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.