Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του World Maritime University

Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του World Maritime University

245
Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του World Maritime University

Σε πανηγυρικό κλίμα εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του World Maritime University στη Σουηδία, από το Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Koji Sekimizu.

Στην τελετή, που έλαβε χώρα στις 19 Μαΐου 2015, στην πόλη Malmö, της Σουηδίας, παρέστη πλήθος προσωπικοτήτων από θεσμικούς φορείς του ναυτιλιακού και του ακαδημαϊκού χώρου. Μεταξύ αυτών και o πρόεδρος του ιδρύματος The Nippon Foundation, dr. Yohei Sasakawa, ο οποίoς ανακοίνωσε την πρόθεση του ιδρύματος να δημιουργήσει ειδικό λογαριασμό ύψους 100 εκ. δολαρίων, με στόχο την υποστήριξη και επέκταση των καινοτόμων δραστηριοτήτων του πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι το World Maritime University, ιδρύθκηε το 1983, με πρωτοβουλία του τότε Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ, Dr. CP Srivastava, με στόχο την επιμόρφωση όλων όσων δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, καθώς και προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης, ενώ μέχρι σήμερα, έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 3.000 σπουδαστές από 165 χώρες.

Η νέα πτέρυγα του Πανεπιστημίου, έκτασης 6.000 τ.μ. διαθέτει αμφιθέατρο, εργαστήρια, αίθουσες συνεδρίων, εξοπλισμούς πολυμέσων και απαραίτητο υλικό για τη διδασκαλία και έρευνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.