Το ελληνικό παράδειγμα: «Ηγετικές μορφές του ελληνικού εφοπλισμού από τον 19ο αι....

Το ελληνικό παράδειγμα: «Ηγετικές μορφές του ελληνικού εφοπλισμού από τον 19ο αι. μέχρι σήμερα»

1141
Το ελληνικό παράδειγμα: «Ηγετικές μορφές του ελληνικού εφοπλισμού από τον 19ο αι. μέχρι σήμερα»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 20 Μαΐου, 2015 στο Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη», η ημερίδα που διοργάνωσαν τα «Ναυτικά Χρονικά», σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του ακαδημαϊκού προγράμματος ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑΥΤΙΛΙΑ, με θέμα: Το ελληνικό παράδειγμα: «Ηγετικές μορφές του ελληνικού εφοπλισμού από τον 19ο αι. μέχρι σήμερα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ομιλητές ανέλυσαν και επανέφεραν στη μνήμη του κοινού ιστορικά πρόσωπα της ναυτιλίας που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό ναυτιλιακό παράδειγμα.

Ομιλητές στην πρώτη ενότητα, ήταν οι κ. Κατερίνα Γαλάνη, η κ. Ελένη Μπενέκη και ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ενώ στη δεύτερη εισηγητές ήταν οι κ. Δήμητρα Καρδακάρη, ο κ. Αλκιβιάδης Κοτσαύτης, ο κ. Ηλίας Μπίσιας και η κ. Τζελίνα Χαρλαύτη. Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής Θάνος Πάλλης.

Οι ομιλίες θα φιλοξενηθούν σε ειδικό τεύχος των Ναυτικών Χρονικών και θα διανεμηθούν σε ΑΕΙ και ΑΕΝ της χώρας με σκοπό την ενημέρωση των πρωτοετών σπουδαστών σε ΑΕΙ και ΑΕΝ για την ιστορική πορεία προς την κορυφή της ελληνικής ναυτιλίας.

Την ημερίδα, που διοργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας του Εμπορικού Ναυτικού», τίμησαν με την παρουσία  τους θεσμικοί εκπρόσωποι ενώσεων της πλοιοκτησίας της ναυτεργασίας και του ευρύτερου ναυτιλιακού πλέγματος, πλοιοκτήτες, επιχειρηματίες, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, πολυάριθμοι φοιτητές ναυτιλιακών ΑΕΙ και σπουδαστές  ΑΕΝ.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσαμαδιάς

Χορηγοί και Υποστηρικτές της Εκδήλωσης-Ειδικής Έκδοσης

Layout 1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.