Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO)

Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO)

56
Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO)

Φωτό:ΑΠΕ (ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών και εκπροσώπων από σημαντικά λιμάνια της Ευρώπης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Ηνωμένα Έθνη, εισέρχεται στην τελική ευθεία η διοργάνωση του 12ου Συνεδρίου της European Sea Ports Organisation (ESPO) με τίτλο “Χωρίς λιμάνια δεν έχουμε ενέργεια, χωρίς ενέργεια δεν έχουμε λιμάνια” που πραγματοποιείται στις 21 & 22 Μαΐου 2015 στο Athens Ledra Hotel. Το Συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Το Συνέδριο ESPO 2015 λαμβάνει ιδιαίτερη σημαντικότητα για τον προβληματισμό και τις λύσεις που θα συζητηθούν και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με την καταλυτική αμφίδρομη σχέση μεταξύ της ενέργειας και των λιμένων.

Σήμερα η Ευρώπη εισάγει ενέργεια σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μισό της συνολικής κατανάλωσης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εισαγωγής διενεργείται μέσα από τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Αυτό συνεπάγεται ότι περισσότερο από 40% των συνολικών εμπορευμάτων που διακινούνται είναι πηγές ενέργειας, ενώ τα ίδια τα Ευρωπαϊκά Λιμάνια είναι συμπλέγματα αυτής της Βιομηχανίας.

Το συνέδριο ESPO 2015 φιλοδοξεί να εξετάσει τον σημαντικό αυτό ρόλο των λιμανιών στο πλαίσιο των συνεχών αλλαγών στην πολιτική σε θέματα ενέργειας. Τα σενάρια που θα εξεταστούν στο συνέδριο γύρω από την ενέργεια θα αφορούν στη ρεαλιστική απεικόνιση του αντίκτυπου που θα έχουν στις μεταφορές, στα λιμάνια στο σύνολο τους, καθώς και στη γενικότερη λιμενική βιομηχανία.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.