Σε αύξηση παραγωγής στοχεύει η Tsuneishi Heavy Industries

Σε αύξηση παραγωγής στοχεύει η Tsuneishi Heavy Industries

195
Σε αύξηση παραγωγής στοχεύει η Tsuneishi Heavy Industries

Σε σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων του προσανατολίζεται το ναυπηγείο Tsuneishi Heavy Industries (Cebu) Inc. στις Φιλιππίνες, το οποίο στοχεύει να κατασκευάζει τριάντα πλοία ανά έτος, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Ο Akihiko Mishima, νέος πρόεδρος του ναυπηγείου, ανέφερε πως φέτος θα παραδοθούν συνολικά 18 νεότευκτα πλοία, όλα τύπου bulk carriers, χωρητικότητας από 35.300 έως 180.000dwt. Ακόμη, δήλωσε πως από την κατασκευή του πρώτου πλοίου Sea Amelita, το 1997, οι δυνατότητες του ναυπηγείου έχουν αυξηθεί σημαντικά και επιτρέπουν πλέον την αποδοτική ναυπήγηση 25 έως και 30 πλοίων ακόμη μεγαλύτερης χωρητικότητας ανά έτος.

Κομβικό σημείο στην ανάπτυξη του ναυπηγείου, αποτέλεσε η δημιουργία νέας ναυπηγικής κλίνης (slipway) το 2005, αλλά και η ολοκλήρωση της νέας δεξαμενής το 2009, καθώς αύξησε την κατασκευαστική δυνατότητα του ναυπηγείου στα 20 πλοία ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η Tsuneishi Heavy Industries (Cebu) αποτελεί απότοκο της συνεργασίας ανάμεσα στην ιαπωνική Tsuneishi Group και τη φιλιππινέζικη Aboitiz Group.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.